Zimní edice multižánrového festivalu RIOT OVER RIVER benefiční pro lidi na útěku před válkou

Zimní RIOT OVER RIVER: All Refugees Welcome
sobota 12.3.2022
Praha @ Cross klub

Tuto sobotu 12.3. rozezní pražský klub Cross jasné poselství: ,,All Refugees Welcome!”. Multižánrový festival Riot Over River poprvé za šestiletou existenci představuje i  “zimní” edici a to z jasného důvodu – upozornit na nerovnost ohledně přijímání lidí na útěku před válkou a zároveň finančně podpořit organizace, které právě lidem na útěku pomáhají do bezpečí. 

Na Riot Over River Winter – All Refugees Welcome zahraje na třech scénách přes 25 kapel a 15 DJs. Záběr je širší, od punku, hardcore, metalu a grindcore k rapu & hip hopu, technu, tekknu, až k post clubové/trapové taneční scéně, kterou kurátoruje kolektiv BCAA.

Pro všechny lidí na útěku před válkou zahrají například polští crust metaloví veteráni Zatrata a extrémní hardcore komando Nonanto, 2 Manky Hookers & a Racist Dwarf ze Slovenka, black metalový kult NÁV, špička tuzemského grindcore Bowelfuck a Needful Things a nebo to nejlepší z undergroundové thrash metalové scény za účasti KAAR, Laid To Waste, Bajonet a nebo Kraost. Hardcore punkovou scénu si berou do parády domácí matadoři Thalidomide, německý crust hardcore Splitter nebo pankáči Blank Out. Speciálním hostem festivalu je Kato z Prago Union, který zahraje DJ set na závěr akce.

Vstupné na Riot Over River Winter je na vás, návštěvnících akce. 100% z výdělku akce poputuje přímo na polsko-bělorusko-ukrajinském pomezí. Kolektivy Grupa Granica a Balkan Solidarity Network CZ příspěvky využijí na pomoci všem na útěku před válkou bez rozdílu. Organizátoři doporučí přispět alespoň 200 Kč, k čemuž dodávají ,,Pokud máš hluboko do kapsy, tak přijď i tak, nenecháme nikoho před klubem!” 

Krom kapel a DJs bude na místě k dispozici velkokapacitní vyhřívaný stan s veganským občerstvením za dobrovolný příspěvek. Výdělek z vegan burgerů, vege guláše a dortíků bez živočišných složek taktéž poputuje na pomoci lidem na útěku před válkou.

Více informací na FB profilu festivalu a nebo na události. Harmonogram a line up festivalu najdete přehledně zde: https://1url.cz/@winterriot . Plakát: https://1url.cz/@posterRORwinter

 

Line up:

?? ??????? ?????

ZATRATA – crust/death metal, Polsko
NONSANTO – powerviolence, Polsko
2 MANKY HOOKERS & A RACIST DWARF – metal punk, Slovensko
BOWELFUCK – grindcore
NÁV – black metal
NEEDFUL THINGS – grindcore
LAID TO WASTE – speed metal
MURDER INC. – thrash metal
KRONŠTADT – black metal/hardcore
KAAR – thrash metal
HNUS UMÍRAJÍCÍ – black metal/punk
BOB – thrash metal/punk
KRAOST – thrash metal/hardcore
ST.MINCER – grindcore
BAJONET – thrash metal
+ techno afterparty: Nick Ita (Granko Sound System), Robert (FDM Freax)

?? ??????? ?????

SPLITTER – crust/dark hardcore, Německo
THALIDOMIDE – hardcore punk
ŠVINDL – punk rock
BLANK OUT – punk rock
BEZ ŠANCE – punk rock
RV-4 – hardcore punk
ASO NAGA – hardcore punk
CONQUESTIO – crust punk
ALDO RAINE – indie punk
GIRL ON HORSE – garage punk
MATTER TUA – punk rock
+ hip hop live afterparty: Memento Mori (rap), Afarastafa & Dj Febio (rap),Kato (Dj set)

???? ?????? ?????
??????ℭ??? – ????-???? – ???? – ????? – ??????????

EMMA DOWDY – Belgie https://soundcloud.com/emmadowdy
DJ BINGOhttps://soundcloud.com/djbingo1
IRAKASEI b2b VERhttps://soundcloud.com/irako-seigen
MMMAhttps://soundcloud.com/bcmma
NO</3MIhttps://soundcloud.com/basic_knife_safety
BILEJ KLUKhttps://soundcloud.com/bilejkluk
DJ KELNER HELLSKIINGhttps://soundcloud.com/prada23
HRRHRRRRHRRRhttps://soundcloud.com/hrrhrrrrhrrr
ZEYhttps://soundcloud.com/djzey
SCIVIAhttps://soundcloud.com/scivia
DIRRTINA b2b DZURILLAHhttps://soundcloud.com/dirrteureurna

 

???? ??? ????? ????

– infostánky/merch
– vegan jídlo od FNB – palačinky, vegan guláš, zapatistický kafe
– Vegan Burger Day – benefiční vegan burgery

 

VSTUPNÉ:

Chceme, aby festival s antifašisticým poselstvím byl maximálně přístupný co nejvíce lidem, nehledě na finance. Budeme rádi za jakýkoliv benefiční příspěvek, doporučujem od ??? Kč do ??? Kč – je na tobě, jak můžeš a chceš podpořit. Pokud přemejšlíš, kolik je optimální dar, tak co třeba tři-čtyři kila? Pokud nemáš ani korunu, tak přijď i tak, budem rádi, když si zatančíš! Nikoho nenecháme před klubem.

Vaše příspěvky po odečtení nákladů věnujeme na pomoc všem lidem, co utíkají před válkou bez ohledu na jejich původ a nebo etnikum!

50% předáme kolektivu Balkan Solidarity Network CZ, který se z Balkánu přesunul na ukrajinské hranice, přímo do první linie pomoci.
INFO: https://www.facebook.com/bsn.cz

50% předáme organizaci Grupa Granica, která působí v Polsku přímo na hranicích s Ukrajinou a Bělorusem a pomáhá lidem na útěku před válkou bez ohledu na jejich původ a nebo etnikum.
INFO: www.facebook.com/grupagranica

Punk, hardcore, rap, techno i undergroundový metal byly vždy spojeny s antirasistickými a antixenofobními postoji, vždy na straně utlačovaných. A proto chceme na situaci upozornit a podpořit ty, kteří jsou na místě. Grupa Granica je kolektivem několika skupin, kterým se daří v oblasti hranic působit a pomáhat lidem na útěku v zoufalé situaci. A zároveň dávají o situaci z hranic podrobé zprávy celému
světu.
reportáž: https://www.grupagranica.pl/…/Grupa-Granica-Report…
kam lze přispět: https://www.indiegogo.com/…/support-refugees-in-crisis…

 

Reagujeme na současnou situaci a aktualizujeme záměr akce na pomoc všem, co utíkají před válkou ve východní Evropě! Za organizátory a organizátorky jasně říkáme, že stojíme na straně utlačovaných, vždy proti válečným agresorům! Každý má právo utéct před válkou do bezpečí! Z Ukrajiny pochází mnoho našich přátel, partnerů a partnerek, několik našich kolegů a kolegyň, mnoho skvělých DJs, hudebníků a hudebnic. Neděláme si žádné iluze o ukrajinském státu a jeho politické reprezentaci, ale chceme koncertem jasně vyjádřit podporu ukrajinskému lidu a reálně je podpořit financemi. Jasně říkáme: ALL REFUGEES WELCOME!

Poslední dny jasně ukazují, že zde existuje politická vůle pomáhat tisícům lidem na útěku před válkou víc, než kdyoliv předtím. Máme ohromnou radost ze solidarity, která nyní panuje s ukrajinským lidem, ale jedním dechem říáme, že stejný přítup je třeba zavést pro všechny na útěu před válkou a je jedno, zda jsou z Ukrajiny, Sýrie, Afganistánu a nebo Jemenu! Nesmírně si vážíme polské organizace Grupa Granica, která bez váhání své ativity rozšířila z běloruských hranic i na hranice s Ukrajinou. To ale neznamená, že situace na polsko-běloruských hranicích je nyní bezpečná! U jedné hranice jsou uprchlíci vítání, u druhé je čeká jen plot a pohraniční stráž. A to nemluvíme o zájmu médií, kdy utrpení na polsko-běloruské hranici je nyní mimo mediální pozornost. Požadujeme stejné podmínky pro všechny!

A proto finančně i nadále podporujeme kolekti Grupa Granica, který pomáhá všem bez rozdílu původu a etnika. A proto finančně podpoříme i Balkan Solidarity Network, kteří neváhali ani sekundu a z Bosny se předunuli přímo na ukrajinské hranice pomoci všem v nouzi.

Na polsko-běloruských hranicích nyní probíhá obrovská humanitární krize, kdy stovky a tiscíe lidí na útěku před válkou naprosto zbytečně trpí v lesích a bažinách, v mraze, bez jídla a vody, mezi ostnatými dráty, šikanováni polskými i běloruskými vojáky.
https://www.clovekvtisni.cz/na-polsko-beloruske-hranici…

Polská vláda naprosto odmítá lidem na útěku pomáhat a tlačí je zpět do Běloruska. V lesích zatím zbytečně zemřelo 40 lidí, lékaři a lékařky nemají přístup do oblasti, dobrovolníci a dobrovolnice nemají možnost plně lidem pomoci tak, jak je třeba. Je třeba jasně a nahlas odmítnout tuto nenávist, kterou v Polsku vedou proti lidem, kteří utíkají před válkou!
https://www.lekari-bez-hranic.cz/polsko-belorusko-hranice

Akce se odehrává v legendárním klubu CROSS – 2 minuty od zastávky tramvaje a metra „C“ Nádraží Holešovice, kde jezdí i noční tramvaj 94 zpět do centra města. www.crossclub.cz/cs/kontakt

 

Akci připravuje Mad Duck booking, lidé ze sobotních skupin Food Not Bombs Praha a autonomní kolektiv Vegan Burger Days, který se skládá současných i bývalých členů a členek Food Not Bombs z Prahy, Brna, Liberce a dalších měst.

 

Vložil: Buky
08.03.2022