ANTISECT zadrnkají ve Štatlu

 

ANTISECT (UK) + GRIDE + MALIGNANT TUMOUR + RAPSÖD
28.1.2012
Brno, Favál

 

Antisect jsou jedna z mnoha kapel, které tvořily anglickou anarchopunk scénu v osmdesátých letech (minulého století). Patřili k těm tvrdším a podařilo se jim skvěle zkombinovat depresivní lyriku s atmosférickou temnotou muziky. Jejich ponurá, do detailů propracovaná debutní LP „In Darkness There Is No Choice“ je mnoha znalci označovaná za první crustovou nahrávku. Rozhodně přetrvala věky a dodnes na ni přísahají nejen odredovaní a onášivkovaní špinavci po celém světě! Spolu s Amebix patří k zakladatelům žánru a podobně jako u Rudimentary Peni je v jejich muzice cítit to zvláštní pnutí, naštvanost, rezignace a jakási mezikontinentální marnost, ale i dravost.

Kapela se obnovila v roce 2011 v původním složení (s výjimkou bubeníka) a má v plánu zahrát několik koncertů po celém světě. Tak jako tak, tohle je pravděpodobně jediná možnost, jak si můžeš pořidit svůj sokuromý a legální stroj času a přenést se do doby, kdy se měnily bodliny na dready, čuchání lepidla začal vytlačovat speed, punkrock se měnil v metal a ve staré dobré Anglli se to squaty jen hemžilo.

Na Brněnském Favále je 28.1.2012 podpoří, bez nemístného přehánění velmi silná sestava kapel z domácích bažin a mokřadů. Prachatičtí Gride a jejich úderně nenávistný řimbuch, nejlepší metalcrust světa z OVA Malignant Tumour a mladí a thrashoví jihlavští Rapsöd! Na tour Antisect berou i nový limitovaný 10″ singl, ten nebude k dostání v žádných obchodech, pouze na koncertech přímo od kapely.
Na koncertě bude mít svou premiéru také český překlad kultovní knihy Iana Glaspera „The Day The Country Died“ o historii anarchopunku na britských ostrovech ve „zlatých letech“ 1980-1984. Koncert pořádá PHR records a na místě budou distra, infostánek Nesehnutí a Food not Bombs.

www.antisectofficial.com
www.phr.cz
www.youtube.com/watch?v=dSSSRpdG8ZQ&feature=related