Fluff Fest 2023 – první kapely a info

FLUFF FEST 2023
Datum: čtvrtek 27. – sobota 29. července 2023
Místo: sportovní letištště Rokycany
FB událost
Předprodej (levnější vstupenky v prodeji do 30. dubna) >>  Více info o vstupenkách
Web festivalu / Facebook / Instagram

Fluff Fest oznamuje první kapely: Scowl, GAG, A Place To Bury Strangers a další

Konec července tradičně patří Fluff Festu a nejinak tomu bude i letos. Kolektiv Underdogs‘ oznámil první třicítku kapel v čele se Scowl, GAG nebo A Place to Bury Strangers. Další jména budou zveřejněna během následujících týdnů. Letošní ročník se bude konat od čtvrtka 27. do soboty 29. července na rokycanském sportovním letišti, publikum tak čekají nabité tři dny plné hudby, parties, přednášek i diskuzí. Chybět nebude ani Psych Tent nebo All-Go-No-Slow Stage.

Svěží vítr, nebo spíš vichr, zavane na letošní Fluff z Kalifornie. Z města Santa Cruz totiž dorazí kapela Scowl. Čtveřice,  v jejímž čele stojí zpěvačka Kat Moss, dělá poslední dobou ve světě hardcoru pořádné vlny. I když má kapela ve svém logu kopretinu, nejde tu o žádnou flower power. Energický hardcore v podání Scowl řeže jako břitva a hladí jako rána kladivem do hlavy. Po vychvalovaném debutovém EP Reality After Reality zabodovali Scowl také se svou full-length prvotinou How Flower Grow, která vyšla koncem roku 2021 na baltimorském hc labelu Flatspot Records a rovnou si našla cestu do výročních žebříčků. Scowl pokračují v krasojízdě i letos a na jaro ohlásili další EP, Psychedelic Dance Routine.

Slušnou porci špinavého hardcoru přivezou do Rokycan GAG. Pětice z Olympie ve Washingtonu si přídomek „ugly hardcore“ určitě zaslouží. GAG střídají pissed-off attitude se sarkastickým nadhledem, to vše za burácení těžkotonážních riffů, divokých bicích a nemalého množství reverbu na vokálech. Kromě několika kazetových nahrávek, flexi disků a EPéček mají GAG na kontě dvě dlouhé desky America’s Greatest Hits a Still Laughing a kolekci rané klasiky Killing For Both Realities 3 ’92, které vyšly na kultovním labelu Iron Lung Records.

Ušním bubínkům na Fluffu pořádně zatopí i newyorští noisoví titáni A Place to Bury Strangers. Projekt, jehož ústřední postavou je Oliver Ackerman, má pověst jedné z nejhlasitějších kapel vůbec. ATBS propojují progresivní post-punk, shogaze, noise rock i elektroniku, a vytváří tak eklektickou hlukovou zeď, kde se potkávají chaos, katarze i rozjímání. Na aktuálním, v pořadí šestém řadovém albu See Through You APTBS potvrdili, že není moc kapel, které by tak jako oni dokázaly skloubit totální  hlukovou destrukci s křehkou melodičností a meditativním písničkářstvím.

Mezi dalšími ohlášenými jmény se objevila například washingtonská screamo kapela Nø Man, kterou tvoří členové  legendárních Majority Rule společně se zpěvačkou Mahou Sami, australští mistři extrémních žánrů Diploid, londýnský lo-fi syth-punk Powerplant, berlínský anarcho-post-punkový kolektiv GLAAS, singapurský metal punk Doldrey, denverský politický hardcore FAIM, dánský experimentální black metal Son of Seth, londýnský queercore punk Shooting Daggers, holandský d-beat punk Oust nebo ukrajinské screamo JanPalach.

Na Psych Tent byl zatím ohlášen výběr z balkánské nezávislé scény. Z Chorvatska dorazí post-punkoví Mižerija Parnepar a Koridor nebo hardcoroví Sukob. Ze Srbska přijede hardcore punk Staticø.

První úlovky hlásí také All-Go-No-Slow. Na stagi, kde to na Fluffu nejvíc odpsýpá, mimo jiné zahraje francouzské powerviolence trio Lovgun a gridncore duo Warfuck nebo slovenský crust punk 2 Manky Hookers & a Racist Dwarf. V battelu své síli změří domácí fastcory Terminator X a LiliXelbe.

Mezi dalšími zástupci česko-slovenské scény na Fluff  prozatím figurují Vole, Shallov,Ÿperitiff nebo Kurvy Češi.

Letošní ročník proběhne od čtvrtka 27. do soboty 29. července (a pozor – čtvrtek není warm-up jako v minulých letech, ale regulérní festivalový den).

O festivalu:

Fluff Fest je nezávislý multižánrový festival s hc punkovými kořeny, který propojuje hudbu a politický aktivismus.  Koná se od roku 2000 a přitahuje publikum z celé Evropy. Návštěvnice a návštěvníky festivalu čekají tři dny plné hudby, parties, přednášek a diskuzí. Festival je LGBTQIA+ friendly a snaží se vytvořit bezpečný prostor pro zábavu a osobní a umělecké sebevyjádření. Organizátoři a organizátorky podporují inkluzi a diverzitu a staví se proti rasismu, sexismu a dalším formám nenávisti. Od roku 2005 se Fluff Fest koná na sportovním letišti v Rokycanech, pár kroků od místního oblíbeného koupaliště.

Aktuální line-up:

A Place to Bury Strangers, Astio, Diploid, Dolrey, FAIM, FAÜST, Fuck It…I Quit!, GAG, GLAAS, JanPalach, Koridor, Kurvy Češi, LiliXelbe, Lovgun, Mižerija, Nø Man, Ohyda, Oust, Parnepar, Powerplant, Scowl, Shallov, Shooting Daggers, SlutBomb, Son of Seth,  Staticø, Sukob, Süllyedö Világ, Terminátor X, Vole, Warfuck, Ÿperitiff

Info o jednotlivých kapelách ZDE.

 

 

 

Související videa:

 

Scowl – Opening Night: https://www.youtube.com/watch?v=U__Z7ZPBKfk

A Place To Bury Strangers – Take It All: https://www.youtube.com/watch?v=nWBxz4E13fw

Shallov – Coexist: https://www.youtube.com/watch?v=NW_utdCbOKY