Killed by Brno #8

Killed by Brno #8
11.12.2010
Brno – Yacht

Rok se rokem nesešel, protože jsem vloni vynechal, ale stejně to nelze nenapsat jinak než jako, že jsem v sobotu vyrazil na tradiční Killed by Brno festival. A tradičně již i jako Barvákův spolujezdec. Protože jsme chtěli stihnout veganskou společnou večeři, která začínala již od pěti hodin, vyjížděli jsme od nás po druhé hodině odpolední. Po cestě se nic zajímavýho nestalo ….

Na místě již byla hromada známých v čele se See You In Hell ekipou. Probíhají domluvená tajná znamení a výměny. Hitem letošního podzimu je nákup lokálních pivovarských specialit a jejich následná výměna za místní značky. Zkuste to taky, serte na chemický sračky typu Gambrihnus atp. Pelhřimovský Poutník vládne!
Večeře kvalitní. Tofu pomazánky, spousta chilli a jiných ostřejších záležitostí, vegan sushi atp. Do začátku hraní první kapely (od sedmi) čas utíká jak zběsilý. Barvák vytahuje a kompletuje debutní desku Mother, stejně jako Mára, kterej pro změnu kompletuje desku moskevských Fatum. Kdo nemá, vřele doporučuju zakoupení obou asfaltů.

Po pár pivech začínám bejt zmatenej, takže pořadí a sledování kapel není takový jaký by mělo bejt a jak jsem si ho plánoval. První jdou na věc znojemští MIDNATT DÖD. Dvougenerační kapela, kde na basu drhne Čiko (Mrtvá Budoucnost). Hrubý špinavý d-beat. Syndrom prvních kapel. Pár lidí před podiem a ne moc velké hráčské nasazení. Hrubej řev drobné zpěvačky rozhodně jako plus. Další kapelu, kterou jsem chtěl omrknout a nakonec se i povedlo, byli STAND UP SPEAK UP z jižních Čech, kde pro změnu mikrofon obsluhuje bývalý člen Gride Dědek. No demo mě bavilo. Naživo ne. Každej den není posvícení. Kecám, piju, šmejdím kolem a žeru. Takže další kapelou, na kterou se jdu podívat, jsou FESTA DESPERATO. Klasika. Dobrej zvuk. V kotli to vře. Jsem spokojenej. Na řadu jdou SEE YOU IN HELL. Ale teď si fakt nejsem jistej, že hráli po Festě nebo před ní. Přestože dnes mají zahrát nějaké nové věci, zůstávám na ně jenom prvních pár válů. Asi špatnej zvuk nebo co. Mám za to, že jsem měl v plánu jenom na chvíli odejít a hned se vrátit, ale zbytek jejich setu už nestíhám. Sorry. Mlhavě si vzpomínám, že si skoro na nic nevzpomínám a to jsem nebyl vylitej. Tak normálně, daří se mi ale „úspěšně“ minout další kapely a tak poslední, koho ten večer dávám, jsou MOTHER. Co si budeme nalhávat. Na ně jsem se těšil asi nejvíc. Peklo. Smrt. A další otřepaný slova si doplň sám. Prostě nejlepší kapela večera.

Tímhle textem se zároveň omlouvám kapelám RAPSÖD, UŠTKNI, ZKAŽENÁ MYSL a SUMO, že jsem se na ně těšil a svojí vlastní blbostí je neviděl. Holt všude hromada známejch a budu upřímnej – dlouhý fronty na pivo. Ještě jsem chtěl napsat o neuvěřitelný drzosti brněnskejch nácků o nahlášení demonstrace a pochodu přes brněskou romskou čtvrť na prvního máje. Nevěřícně kroutim hlavou asi ještě teď.

Cesta domů klasika. Přemáhání spánku na úseku dálnice D1 a pak mazec přes Havlíčkův Brod, kdy sněžilo a foukal vítr jak prase po celý cestě. A věřte není to nic příjemnýho. Pocit, že silnice pod váma se mění v dlouhý nekonečný kluziště. Doma jsme lehce po šesté ranní … koma.

phobia79