Dream team: CLOUD RAT a LEECHFEAST společně v Underdogs‘

CLOUD RAT (USA) + LEECHFEAST (Hol)
středa 27.4.2022
Praha @ Underdogs‘ (Nádražní 3)
Předprodej za 250 Kč včetně poplatků

Michiganská emo grind-punková parta Cloud Rat a v Nizozemsku žijící doom-sludge metalisté Leechfeast se vydávají na druhý pokus na společné evropské turné a ve středu 27. dubna zahrají ve smíchovském klubu Underdogs‘. Pražské publikum tak čeká blastbeatová politická palba s gotickými vokály zpěvačky Madison Marshall i husí kůži nahánějící doom metal, který se táhne jako rozteklý tér.

Cloud Rat jsou jednou z nejaktivnějších a nejuznávanějších kapel na grindcorové scéně. Ačkoliv nezapřou diy punkové kořeny, dokážou do své hudby zakomponovat i art rock nebo experimentální elektroniku. Fanoušci a fanynky si během dubnového koncertu budou moci poprvé v Česku naživo poslechnout skladby z jejich čtvrtého LP Pollinator, které se v roce 2019 dostalo do řady výročních žebříčků jako nejlepší hardcorové album roku. Nahrávka vyšla na Artoffact Records a Cloud Rat na ní umně kombinují grindcore s noisem nebo black metalem a doomem. K této desce naservírovali také bonusové EP Do Not Let Me Off the Cliff, kde se s chutí ponořili do pro ně netypických vod experimentálního ambientu. Toto EP vyšlo před několika dny v deluxe re-edici. Opětovného vydání se dočkal i jejich eponymní debut – tentokrát v remasterované verzi a pod názvem Cloud Rat Redux.

V rámci společného turné s Cloud Rat zahraje v Underdogs‘ doom metalová parta Leechfeast, která před třemi lety zabodovala se svým silně znepokojivým dvou trackovým EP Village Creep (vyšlo na Vendetta Records). Kapela se natrvalo rozrostla o jednu členku, do Prahy tak přijede v pětičlenné sestavě, a pravděpodobně představí i nový materiál z chystané desky.

FB událost: www.facebook.com/events/590722682017443

Vložil: Buky
21.04.2022