Neurotický noise KURWS a REK společně v Underdogs‘

Kolektiv Underdogs‘ a Fluff Fest uvádí:
KURWS (Pol) + REK
čtvrtek, 17. září 2020
Praha @ Underdogs‘

Kolektiv Underdogs‘ a Fluff Fest tentokrát společně zalovily ve vodách polské avantgardy a na čtvrtek 17. září pozvali do Prahy vratislavskou jazz-punkovou čtveřici Kurws. Společně s nimi v Underdogs‘ zahrají noisoví zaříkávači REK.

Kurws, kteří svými experimentálními variacemi mají blízko třeba k noise rockovým veteránům Shellac, patří mezi nejzajímavější projekty na současné nezávislé scéně v Polsku. Vytvářejí instrumentální zvukové koláže, jejichž základ tvoří elementy post punku, kraut rocku, free jazzu a no wave. Postupně na sebe vrství různé motivy, které opakují, rozvíjejí a destilují, až dostávají zcela nový kontext. Matematicky přesné vzorce nabourávají neurotickými improvizačními smeči a boří představy o harmonii, to vše za doprovodu pronikavých kytar a jízlivého saxofonu. I beze slov dokážou servírovat ostrou kritiku společensko-politických podmínek, která se nemusí nutně vztahovat jen na Polsko.
https://kurws.bandcamp.com

Před Kurws zahraje duo REK, které je součástí českobudějovického kolektivu/labelu NAAB (Noise Assault Agency Budweiss). Sokol a Cíkál působili, nebo stále ještě působí v řadě dalších kapel jako Nuly, Soxoo, Microvomit, Pregnant Mutant, Stárneš nebo Depakine Chrono. Hned na začátku večera odpálí nálož instrumentálního noisu, během které nikomu zpěv rozhodně chybět nebude. Posluchače a posluchačky totiž dokážou spoutat rozvazbenými kytarovými smyčkami a dostat do transu nadlidským výkonem za bicími.
https://rek68.bandcamp.com/releases

Fb událost: www.facebook.com/events/295047311577629
Předprodej za 230 Kč včetně všech poplatků na https://goout.net

Vložil: Buky
08.09.2020