Odčiňte velebení Krista počas adventu na black metalovém sabatu na Sedmičce

Hagzissa (At) + Hexenbrett (At) + Bahratal
sobota 5.3.2022
Praha @ Klub 007 Strahov

Na spočítání black metalových koncertů v režii Kreas by bohatě postačily prsty jedné ruky veterána rusko-afghánského konfliktu, je tedy potřeba s novým rokem tuto neúprosnou statistiku poupravit. Poupravit ve prospěch černého kovu. Je potřeba nabídnout vám možnost odčinit bezmyšlenkovité velebení Ježíše Krista počas adventu, osobně přinést obětinu a třikrát pokleknout při černém sabatu. Kozelce metat, kořalku pít a pravého Pána zmítáním se v kotli uctít.

Netradičním pojetím black metalu v tradičním nesvatostánku nezávislé kultury zahájíme novou sezónu, doufejme že na hojnost koncertů podstatně lepší…

Hexenbrett je kapela zastřená tajemstvím, která zajímavě kloubí black a heavy metal a s novým EP řekněme jakýsi psychedelický rock, čímž ve výsledku vzniká těžko uchopitelný okultně mystický trip. V jednom hmoždíři se dohromady tříští a mísí Mercyful Fate, Masters Hammer a Glen Danzig do podmanivého celku. Spřátelená Písecká klika mluví po premiérovém koncertě u nás, jež proběhl právě v hlavním městě thrash metalu na podzim, o nepopsatelném zážitku.

Hagzissa je totální běs opět na pomezí black a heavy metalu. Nečekej žádný instrumentální orgie, tady se staví na prazákladech žánrů a mrazivé atmosféře. Lehký závan druhé vlny skandinávského blacku (Emperor?) je rdoušen tím prapůvodním černým kovem, Torr ve walkmanu a placatka špiritusu v kapse, vokál osciluje někde mezi Kingem Diamondem a Gargamelem – absolutní výprask. Hagzissa je personálně provázaná s Kringou, kterou jsme vám představili na letním křtu Sněti a bude to jejich premiéra u nás!

Bahratal se zhostí introdukce večera a zalepí tak bohužel neuskutečněný pražský hraní v prosinci. Palcát punk škvařící se na war-black metalovém roštu v nové sestavě, ještě intenzivnější než dřív. Utvořme kruh s pěti body, skloňme dolů hlavy, vidíme věci mocné, žádné bludy, žvásty, klamy…

FB event:
https://www.facebook.com/events/325705929466764/

Vložil: Buky
04.01.2022