Vycházející thrash hvězda EVILE na turné s WARBRINGER

 

 

EVILE (UK) + WARBRINGER (USA) + THE FADING (Israel)

sobota 30.01. 2010

Praha, Exit Chmelnice

 

Historie hudebních skupin jsou často protkány rozmanitými osudy a příběhy. Osud si v minulém roce nemile zahrál i s vycházející hvězdou světové thrash metalové scény, britskou kapelou EVILE. Její basák Mike Alexander vloni na podzim tragicky zahynul poté, co zkolaboval během koncertu ve švédské Lulee a následně svůj boj prohrál v místní nemocnici. Událost, která otřásla všemi fanoušky, již pomalu přebolívá. EVILE se rozhodli na počest svého kamaráda pokračovat v kariéře a nenechat se zničit touto smutnou událostí. Na počátek tohoto roku proto naplánovali start velkého světového turné nazvaného podle nové desky „Infected Nations“, které začíná v Evropě a následně se přesune za oceán. Jako support se na evropské části turné představí američtí WARBRINGER a Izraelci The FADING. A ještě skvělá zpráva nakonec: EVILE se představí i českým fanouškům, konkrétně v sobotu 30. ledna 2010 v Praze v klubu Exit Chmelnice!

Přestože se jejich vznik počítá teprve od roku 2004, jsou EVILE již nyní považováni za možné nástupce thrashových hrdinů jako jsou Slayer, Exodus, nebo Metallica. Co se za tím skrývá? Nic zásadního, skvělé muzikantství, suverénní pódiová show a především jejich totální láska k old school thrashovému žánru, který navíc v posledních letech zažívá svůj velký boom. Pod křídly Earache Records se jim daří oslovovat nové fanoušky prostřednictvím zajímavých turné, kde předskakovali kapelám jako Machine Head, Megadeth nebo Exodus. Po slibném debutovém albu „Enter The Grave“ jim vloni vyšla nová deska „Infected Nations“, která jen potvrzuje potenciál těchto mladých Angličanů. S novým albem nyní vyrážejí na rozsáhlé světové turné, které bude zakončeno až v létě jejich účinkováním na většině velkých open air festivalů. Na pozici basáka se k nim připojí Joel Graham.  

Podobně jako Evile, i Američané WARBRINGER patří mezi mladé a perspektivní kapely, které si pomalu dělají své jméno na scéně. Podobnost s Evile je zde i žánrová, také WARBRINGER nezapřou své zalíbení ve starých thrashových kapelách typu Exodus nebo Annihilator. Pro české a slovenské fans není tato kapela žádnou neznámou, představila se již mj. na festivalu Brutal Assault, nebo naposledy jako předkapela na koncertech Hatebreed. V loňském roce jim vyšla deska „Waking Into Nightmares“, která se stala nástupkyní debutového alba „War Without End“.

Jako první celý koncert otevřou izraelští THE FADING, kteří na sebe upoutali pozornost jako vítězové prestižní „bitvy“ kapel Wacken Metal Battle a odměnou jim bylo především umožnění vydání debutového alba „In Sin We’ll Find Salvation“, které nabízí nadmíru kvalitní porci melodického death metalu.

Vstupenky na koncert Evile a spol. jsou již nyní k dostání ve všech běžných předprodejích. Více info na webu www.obscure.cz nebo tel. čísle 774 220 183.

Související linky:
www.myspace.com/evileuk
www.myspace.com/warbringer
www.myspace.com/thefading
www.obscure.cz
www.exitchmelnice.cz