8. listopadu, 2016

A máme tady další z řady reedice anglických punkových klasik, které vycházejí v luxusních reedicích (barevný vinyl & původní obal) u tuzemského labelu Papagájův Hlasatel Records, který se těmahle počinama řadí k punkovým fanatikům, kteří pro své oblíbené nahrávky udělají doslova cokoliv. A to myslím teď v dobrém slova smyslu. „A Fridge Too Far“ album je z roku 1989 a Číst více

Tak do třetice všeho dobrýho. „From Here To Reality“ je třetím počinem tuzemského labelu Papagájův Hlasatel Records, kterým vzdává hold a oprašuje cross-overové období anglické punkové legendy G.B.H., kterým si tahle kapela prošla koncem 80. a počátkem 90. let, kdy bylo moderní míchat klasický našláplý punk s heavy metal vlivy. Některé kapely si tímhle mícháním prošly Číst více

19. srpna, 2016

Píše se rok 1987. To mi bylo vosum. A anglická, již v té době legenda, punková kapela G.B.H. vydává svoji již svou pátou řadovku „No Need To Panic“ u Rough Justice, která se v té době dostává i do oficiálních hitparád. O 29 let později se mi točí na gramci oficiální repres, o který se Číst více

29. srpna, 2017

Začátek mojí minulé recenze na Conflict – “Conclusion” bych sem mohl překopírovat klidně slovo od slova. Tedy přesněji, jak ty slova o Papagájově pečlivosti a punkové archeologii, tak ty o nahrávce samotné. I GBH jsou ostrovní punková legenda, i tahle deska vyšla v polovině 90. let, kdy jsem začal objevovat hard core a punk a Číst více

26. července, 2012

Už se vám někdy stalo, že jste se hrozně těšili na rande s vaší vysněnou slečnou (chlapcem) a ta tam pak dovedla i svojí kámošku (kámoše), která vám ve finále učarovala ještě víc, až jste z toho byli slušně v rozpacích? No, mě se to taky nestalo, ale tak nějak se mi to přihodilo u Číst více

14. září, 2011

Nerad píšu recenze na downloady. K tomuhle split LP jsem se ale přemluvil vzhledem k tomu, že z končin jako je Slovinsko k nám moc kapel nezavítá a navíc beru tuhle recenzi jako takovou pozvánku pro všechny, kdo by chtěli navštívit jeden z koncertů právě probíhajího tour kapel Gelo a Baka Yaro. Teď jenom doufám, Číst více

6. října, 2008

Po self-titled albu z roku 2006 přichází tahle italská kapela s novou deskou. A bylo by velkým překvapením, kdyby vyšla jinde než právě na Agipunk Records, kterýmu šéfuje Mila, zpěvák Giudy. Giuda (v překladu Jidáš) může bejt zařazená do stejného ranku jako třeba Kontatto nebo Campus Stermini, se kterými má rozhodně víc společných rysů, než Číst více

Novej materiál od rouhačskáčsho komanda GOATWHORE jsem očekával s mírným neklidem a lehkým třesem rukou. Na minulém “Carving out the eyes of god” mlátili do kovadliny tak urputně, že jiskry který lítali kolem, měli sílu spálit každej krucifix a svatostánek v nejbližším okolí. Od nový desky jsem samozdřejmě  čekal na ránu z milosti. K mojí Číst více

26. listopadu, 2012

Malé bezvýznamné plus za výběr studia (mo(u)dří vědí).  Jo a taky tuhle recenzi pojmu na moje zvyky dost netradičně. Pěkně tu Gomoru rozeberu vál po válu. Muhehe … První vál Civilizace je spojenej s na kytaru vyhraným intrem, který se rozjede do klasickýho crust coru ovlivněnýho švédskou školou. Celkem kvalitní ústřední melodie či spíš vyhrávka na Číst více

14. července, 2011

Záškuby chaosu. Jak trefný název pro nové album prachatických Gride. Patnáct songů nahraných ve studiu Shaark (na dvakrát) a původně plánovaných pro split LP s americkou thrash hardcore úderkou Voetsek. Vydáno jak jinak než u Insane Society Records. Část první: Obal Oproti předchozímu albu, které bylo vyvedeno v “potravinářských” barvách, které vzbuzují chutě nejenom k Číst více